USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: У NASA показали, як сходить лавина на Марсі. Фото
На Марсі зійшла незвичайна червоно-бура лавина.

Вражаюче фото оприлюднили на сайті Національного управління з аеронавтики і дослідження космічного простору США, повідомляє GreenPost.

Світлину зробила камера HiRISE космічного корабля NASA Mars Reconnaissance Orbiter (MRO) ще на початку літа. Але в Нацуправлінні фото оприлюднили тільки 17 серпня.

На ньому видно, як червоно-коричнева лавина мчить зі скелі висотою 500 метрів. Експерти вважають, що катаклізм став наслідком падіння льоду та каміння.

Втім, сходження лавин для червоної планети у цей час – явище звичне. Кожен весняний сезон на цій частині Марса шарувата гірська порода підігрівається сонячним світлом. Великі брили льоду тануть й утворюють лавини, які з гуркотом сходять із гірських вершин. Великі брили льоду піднімають в атмосферу величезні хмари куряви, чому також сприяє слабша гравітація ніж на Землі.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus