USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Тутанхамон був досвідченим воїном, а не кволим хлопчиком - вчені
Британські археологи стверджують, що Тутанхамон був досвідченим воїном і брав участь в боях.

Це підтверджують фото, зроблені за допомогою високочутливих технологій, завдяки яким вчені виявили сліди боїв на шкіряних латах 18-річного владики Єгипту. Виявляється, найвідоміший фараон Стародавнього Єгипту не був слабкою і хворою дитиною, яким довгий час представляли його західні історики, передає Вокруг Света.

Вчені з університету Нортгемптон реконструювали кольчугу, сплетену зі шкіряних лусочок, на прохання знімальної групи, яка працювала над створенням документального фільму про Тутанхамона. Захисна сорочка воїна входила в похоронний комплект фараона і супроводжувала його в останньому поході в загробний світ.

Археолог Люсі Скінер і її команда використовували високоточну сучасну техніку, яка створює об'ємне зображення з декількох, знятих під різним кутом.

Лати фараони виявилися досить зношеними, стверджує вчений, це означає, що їх активно використовували. На жаль, кольчуга була пошкоджена під час розкопок і збереглася лише невелика її частина.

До сих пір не ясно, як саме кріпилися шкіряні елементи в давньоєгипетській нагрудній кольчузі. Подібні артефакти рідко доходять неушкодженими, оскільки шкіра - уразливий для часу матеріал.

Тутанхамону було близько дев'яти років, коли він прийняв трон (приблизно в 1332 році до нашої ери), а помер фараон, імовірно, 10 років по тому. Його не було розграбований саркофаг був виявлений відомим археологом Говардом Картером в Долині Царів в 1922 році.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus