USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Туманність Андромеди звинуватили в «космічному канібалізмі»
Група американських астрономів встановила, що близько двох мільярдів років тому Туманність Андромеди поглинула галактику М32. Висновки фахівців засновані на результатах вивчення слідів галактики, які присутні у вигляді зоряних скупчень.

Про це пише Кореспондент з посиланням на Space.com.

Характеризуючи галактику М32, вчений Ерік Белл наголосив, що вона є однією з найбільш компактних галактик серед відомих науці.

"Вона виглядає як стара, компактна галактика, але в ній дуже багато молодих зірок. Це одна з найбільш компактних галактик у Всесвіті, нічого схожого на неї просто немає", - зазначив він.

За розмірами галактика була порівнянна з Чумацьким Шляхом. Є ймовірність, що нашу галактику чекає та ж доля, проте через п'ять мільярдів років.

Вчений зазначає, що зіткнення з Туманністю Андромеди спровокує утворення надвелетенської галактики.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus