USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: «Це сталося випадково»: вчені створили гібрид з двох вимираючих видів риби
Угорські вчені випадково створити новий вид риби. Гібрид російського осетра й американського веслоноса назвали Sturddlefish.

Про це повідомляє Агроцентр.

«Це перша успішна гібридизація між цими видами», – пишуть автори дослідження.

Початково в планах іхтіологів з угорського науково-дослідницького інституту рибного господарства і аквакультури було дослідити рідку форму нестатевого розмноження – так званий гіногенез.

Вони перевіряли можливість розмноження осетрових риб нестатевим шляхом, тому що обидва ці види повільно розмножуються і ростуть. Через це вони знаходяться під загрозою зникнення.

Проте експеримент пішов не по плану.

На здивування вчених, російський осетер і американський веслонос дали потомство з генами обох батьків. Так з’явився гібрид, який назвали Sturddlefish.

«У всіх групах гібридних сімей вижило від 62% до 74% потомства через 30 днів після вилуплення мальків», – повідомляють дослідники.

Вчені поки не знають, чи буде в гібридів потомство та не планують випускати їх на волю.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus