USD 41.50 41.90
  • USD 41.50 41.90
  • EUR 41.55 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Третина рослин Африки – під загрозою зникнення
22 Листопада 2019 11:47
0
Кожна третя тропічна рослина в Африці перебуває під загрозою зникнення.

Про це говорять дані дослідження, проведеного командою під керівництвом доктора Томаса Куврера з Французького інституту сталого розвитку, інформує Gazeta.ua.

Це стосується майже 40% різних видів дерев, чагарників і трав на великих територіях Західної Африки, Ефіопії і деяких районах Танзанії і ДР Конго.

Рослини перебувають під загрозою через зростання населення і зміни клімату.

«Біорізноманіття приносить незліченні вигоди людству, втрата біорізноманіття загрожує нашому майбутньому», – попереджає доктор Куврер.



Результати досліджень засновані на методі оцінки загрози зникнення понад 20 тис видів рослин. Виявилося, що 33% з них – під загрозою зникнення, ще 33% рідкісних рослин це загрожує в майбутньому.

Це в першу чергу результат людської діяльності, такий як вирубка лісів або зміни в землекористуванні. Рослинам також загрожує зростання населення і економічний розвиток, а також зміна клімату.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus