USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Трави і овочі вирощують під водою: відео
Такий футуристичний купол швидше очікуєш побачити в якомусь науково-фантастичному фільмі.Але знаходиться ця підводна лабораторія в прибережних водах італійської Генуї. Називається - «Сад Немо». Про це пише видання Головне.

Шість сфер встановлені на глибині восьми метрів під водою. У них - міні-теплиці, в яких вирощують трави і овочі.Одна підводна ферма - це заповнена повітрям біосфера, яку розміщують на глибині від 6 до 9 метрів під поверхнею моря. Розробка вже дала перші врожаї - полуницю, боби і салат.

Науковці пояснюють, що на глибині від 6 до 9 метрів під поверхнею моря все ще зберігається достатня кількість сонячного світла, температура стабільно тримається на рівні +25 градусів Цельсія, а от посіви знаходяться в абсолютно недоступному для шкідників місці. Випаровування морської води конденсуються на внутрішніх стінках біосфери, що створює середовище з високою вологістю (до 85 відсотків) — це сприяє зростанню урожаю. В цілому, ця система є дуже стійкою і вимагає невеликих витрат енергії.

Передбачається, що такі установки дадуть можливість вирощувати фрукти та овочі в посушливих та непридатних для цього районах світу.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus