USD 41.55 41.97
  • USD 41.55 41.97
  • EUR 41.80 42.10
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Травоїдні динозаври не були «веганами»
Деякі травоїдні динозаври, попри розміри та функції своїх зубів, могли ласувати морськими істотами.

Про це заявила палеонтолог з Університету Колорадо Карен Чин, повідомляє видання Quartz.

Вона розповіла, що її дослідницька група нещодавно натрапила на якусь скам'янілу годівницю динозаврів в штаті Юта. З'ясувалося, що вона належала травоїдним гадрозаврам, що існували на планеті 75 мільйонів років тому.

Саме у скам'янілих зразках калу цих істот науковці виявили рештки крабів та мушлі малюсків. Дослідників це вразило, адже тупі зуби гадрозаврів призначені для жування рослин. Попри це, розміри знайдених мушль чітко вказують на те, що тварини їли їх навмисно, а не випадково.

Дослідники встановили, що мушлі морських істот дуже часто можна було знайти у гнилих деревах лісу, а гадрозаври ласували їми, ймовірніше за все, раз в сезон, коли їм не вистачало рослинності та бракувало кальцію.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus