USD 41.50 41.85
  • USD 41.50 41.85
  • EUR 41.60 41.85
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: «Той, що жахає»: в Аргентині знайшли кістки динозавра, який жив 80 мільйонів років тому
Палеонтологи з аргентинського Національного університету у місті Сан Луіс виявили кістки динозавра Llukalkan aliocranianus, який жив близько 80 мільйонів років тому.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Sky News.

Кістки були знайдені в формації Баджо-де-ла-Карпа.

Повідомляється, що динозаври Llukalkan aliocranianus були схожі на тиранозаврів, які на той час були розповсюджені у Північній півкулі.

Довжина Llukalkan aliocranianus могла становити до п’яти метрів. За даними палеонтологів, тварини мали гострі зуби та величезні кігті. Ймовірно, це був страшний хижак з великим черепом і сильним укусом

Окрім цього, вчені припускають, що ці динозаври мали гострий слух, як нині у крокодилів.

Видання зазначає, що Llukalkan мовою індіанців Мапуче означає «той, що викликає страх», а aliocranianus перекладається з латинської як «інший череп».

Він жив на Землі в крейдовий період - останню еру перед тим, як динозаври зникли.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus