USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Торгова операція фіксувалась на диску: перший касовий апарат вигадали на борту корабля
4 листопада 1879 року американець Джеймс Рітті запатентував перший касовий апарат. Він був власником кафе. Заклад не приносив доходу, бо працівники постійно крали виручку.

Під час відпочинку в Європі Джеймс Рітті звернув увагу на пристрій, який на борту корабля відлічував кожен оборот рухового валу. Він подумав, що схожий механізм міг би фіксувати кожну покупку в барі або кафе, повідомляє Gazeta.ua.

Удома, в американському місті Дейтон, Рітті разом з братом сконструював найпростіший касовий апарат. Кожна торгова операція фіксувалась на диску. Пізніше з’явився спеціальний індикатор, що дозволяв касирові та покупцеві бачити вартість покупки.

У Києві касові апарати з’явилися наприкінці XIX ст. Нові технології привезли європейські торговці. Спочатку касові апарати працювали у великих ресторанах, але згодом їх почали використовувати у торгівлі. Механічні пристрої поступово змінювались на каси з електродвигуном.

Сучасний касовий апарат або реєстратор розрахункових операцій забезпечує попереднє програмування найменування і ціни товарів, облік їх кількості, друк розрахункових та інших звітних документів

У червні 2018-го уряд дозволив використовувати планшети, смартфони чи ноутбуки замість касових апаратів. Це дозволить бізнесу зекономити близько 2 млрд грн на придбанні апаратів та щомісячній оплаті за їх використання.

Восени минулого року Верховна Рада хотіла зобов’язати дрібних підприємців, дохід яких перевищує 300 тис. грн, використовувати програмні реєстратори розрахункових операцій. Проте зміни відтермінували на рік.

До речі, робота касира входить в топ-10 найпопулярніших вакансій України, за даними Work.ua!
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus