USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: ТОП-5 тварин, які живуть найдовше у всьому світі
Для багатьох видів тварин прожити більше ста років, це зовсім не багато, інформує Ukr.Media.

1. Гренландський кит

Коли мова йде про китів, то гренландські кити не є найвідомішими, але вони мають дві чіткі відзнаки.

По-перше, гренландський кит має найбільший рот, ніж у будь-якої тварини; рот зрілого самця може мати одну третину розміру його тіла.

По-друге, гренландські кити можуть жити більше 200 років, що робить їх морським ссавцем з найдовшою тривалістю життя.



2. Черепаха Альдабра

Найдовша у світі жива тварина - черепаха Альдабра, названа Джонатаном, яка прибула на західноафриканський острів Святої Єлени ще в 1882 році. Навіть зараз, коли йому виповнився 186 рік, Джонатан втратив зір і відчуття запаху, він не веде самотнє життя. З 1991 року він їсть, спить і спарюється з іншою гігантською черепахою.



3 Океанський Квахог

Океанський квахог Мінг міг би й досі бути одним із найстаріших тварин у світі, якби вчені випадково не вбили б його в 507 років. Ісландська молюска, народившись у 1499 році і названа на честь правлячої китайської династії, мала власні справи, коли дослідники розкрили оболонку Міна, щоб перерахувати вікові кільця і вбили його. На жаль!



4. Гренландська акула

Секрет довголіття гренландських акул може бути в їх надто повільному зростанні. Виростаючи лише на 1 сантиметр за рік, гренландські акули можуть жити до 400 років, що робить їх одними із хребетних з найбільшою тривалістю життя на Землі. В середньому, однак, вони живуть ближче до 272 років. І тому, що вони старіють так повільно, гренландські акули не починають спаровуватися, доки їм не виповниться 150 років.



5. Туатара

Туатара невелика за розміром реплилія, яка має лише 75 сантиметрів. Тепер це вид, знаходиться під загрозою зникнення. Туатари, що залишились, живуть у Новій Зеландії, включаючи всесвітньо відому туатару Шотландського Музею, Генрі, який вперше у 110 років став батьком.

Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus