USD 41.50 41.85
  • USD 41.50 41.85
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Тіло людини може рухатися після смерті: деталі дослідження
Нове дослідження може суттєво допомогти у розслідуванні кримінальних справ.

Ще щонайменше впродовж 12 місяців після смерті тіла загиблих рухаються. Цей процес пов’язаний з муміфікацією і пересиханням зв’язок.

Про це повідомляє ТСН.

Приголомшливе відкриття зробили австралійські вчені на території AFTER (Australian Facility for Taphonomic Experimental Research) – закладу, що вивчає процес розкладання тіл, щоб потім ці знання могли використати криміналісти та судмедексперти.

Науковці протягом 17 місяців знімали рештки людини за допомогою камер і робили фото кожні 30 хвилин. Зрештою, з низки знімків було створено таймлапс, за допомогою якого можна було наочно прослідкувати за процесом розкладу.

«Ми побачили, що змістилися руки – спочатку вони лежали по обидва боки тіла, а згодом по один бік», – зазначила учена-медик Елісон Вілсон з Центрального Університету Квінсленда у коментарі Австралійсьому телевізійному мовнику. І хоча певне зміщення тіла було передбачуваним протягом ранніх стадій розкладання, те, що тіло рухалося так довго, стало цілковитою несподіванкою.

«Ми вважаємо, що рухи пов’язані з процесом розкладання тіла – воно муміфікується, а зв’язки пересихають. Ці знання можуть бути корисними у розслідування смертей, що трапилися за нез’ясованих обставин».


Подібна база даних зможе надати інформацію щодо рухів, що зазвичай відбуваються після смерті, та допоможе криміналістам реконструювати позу, у якій людина перебувала, коли загинула. Це, своєю чергою, посприяє у розслідуванні того, що саме сталося.

«Вони проаналізують сцену злочину, проаналізують позу, у якій перебувала жертва, поєднають ці висновки з фізичними доказами, і зможуть встановити причину смерті», – зазначила Вілсон у коментарі AFP.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus