USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Телескоп «Хаббл» сфотографував нову далеку галактику
Телескопу «Хаббл» вдалося впритул зняти одну з найдавніших галактик у Всесвіті.

Орбітальна астрономічна обсерваторія зафіксувала галактику, яка існує протягом 500 мільйонів років після Великого Вибуху.

Картинку роздивилися за допомогою «гравітаційного лінзування».

Подібні об'єкти у потужних телескопах зазвичай виглядають як дрібні червоні плями.

Відстань і вік в астрономії пов'язані. Через час, який потрібен світлу, аби перетнути простір, ми бачимо галактику такою, якою вона була понад 13 мільярдів років тому.

Деталі на знімку допоможуть вченим перевірити різні теорії еволюції галактики.

Один з авторів дослідження Бретт Салмон розповів BBC, що кожна галактика на такій відстані виглядає як «нерозрізнена точка». За його словами, побачити галактику настільки детально – «великий успіх».

«Проаналізувавши ефект гравітаційного лінзування, який тут використовувався, можна зробити висновки про розмір і форму галактики», - говорить пан Салмон, який працює в Інституті досліджень космосу за допомогою космічного телескопа в Балтиморі, США.

Про знахідку розповіли на 231-й зустрічі Американського астрономічного товариства в Вашингтоні.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus