USD 41.55 41.97
  • USD 41.55 41.97
  • EUR 41.80 42.10
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Телеканал CNN отримав дозвіл на польоти дронів над людьми
Федеральне управління цивільної авіації США видало американському телеканалу CNN дозвіл на польоти дронів над людьми. Як повідомляє Bloomberg, дозвіл поширюється на квадрокоптери Snap, що мають закриті вентилятори і сконструйовані таким чином, щоб їх корпус «розламується» при зіткненні, не завдаючи ніякої шкоди людині, інформує СоцПортал.

Діючі в даний час в США правила забороняють польоти безпілотників над людьми. Ця заборона введена через побоювання, що падаючий дрон може нанести серйозні пошкодження людині. Проте, приватні особи або компанії можуть отримати тимчасовий дозвіл на такі польоти, якщо зможуть довести, що їх апарат не є небезпечним для людей у ​​разі падіння.

Тимчасові дозволи на польоти над людьми вже видавалися Федеральним управлінням цивільної авіації США. Зокрема, такі дозволи виписувалися декільком американським кіностудіям, проте в них строго обмовлялися зони, в яких їх дрони могли виконувати польоти.

Телеканал CNN отримав постійний дозвіл на польоти дронів над людьми, причому документ не обмежує зони, де апарати Snap можуть літати. У CNN видачу такого дозволу назвали великим кроком до лібералізації системи контролю за приватними дронами. При цьому деякі експерти припустили, що подібні дозволи тепер зможуть отримати і інші компанії.

Дрон Snap має вагу всього 620 грамів. Апарат являє собою квадрокоптер, у якого повітряні гвинти поміщені в сітчастому кільцевому обтічнику, а зверху і знизу - закриті захисною сіткою. При зіткненні з якою-небудь перешкодою дрон тут же відключається. При цьому його гвинти від'єднуються від корпусу. Після падіння дрон можна зібрати заново і продовжити польоти.

У серпні минулого року телеканал CNN створив підрозділ безпілотних літальних систем. Новий підрозділ відповідає за збір новин і повітряну зйомку місця подій. Відеозаписи, зроблені дронами підрозділи, використовуються в випусках новин самого CNN, а також в новинних випуски компаній Turner Broadcasting System і Time Warner.

У розпорядженні підрозділу CNN - прив'язні дрони, пов'язані тросом або кабелем з пультом оператора, і вільно літаючі апарати. Всі дані про польоти безпілотників CNN передаються Федеральному управлінню цивільної авіації США.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus