USD 41.55 41.97
  • USD 41.55 41.97
  • EUR 41.80 42.10
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Технологія розпізнавання облич замінить паспорти та кредитні карти
Інтерес лідерів ІТ до технології розпізнавання осіб і її безсумнівну зручність дозволяють припустити, що незабаром ми зможемо обходитися без посвідчень і банківських карт. У Китаї це вже відбувається. Видання Venture Beat міркує, чи зможе така система платежів злетіти в США, передає Hightech.fm.

Технологія стала краще

Завдяки поглибленому вівченню технологія розпізнавання облич значно просунулася вперед за останні кілька років. Уже можливо ідентифікувати особу навіть при поганому освітленні або з невдалого ракурсу. У Китаї вона перетворилася з курйозу в частина повсякденного життя: технологія застосовується в банках, при оплаті залізничних квитків, в KFC. 120 мільйонів користувачів пересилають один одному гроші через Alipay, підтверджуючи свою особистість тільки особою.

Гіганти ІТ вже на борту

Функція Face ID з'явилася на нових iPhone. Apple запевняє користувачів, що не зберігатиме дані про їхніх обличчях в хмарі. Позиція Facebook не настільки ясна - компанія використовує величезні бази зображень користувачів для досліджень в галузі ШІ. Google також застосовує розпізнавання облич на платформі Android і, ходять чутки, готує до випуску програму автоматичного розпізнавання облич на фотографіях друзів (те, що вже використовує Facebook). Amazon поки ніяк не застосовує цю технологію, але веде дослідження у цій області.

Це зручно

Уявіть собі, що ви входите в магазин, берете те, що потрібно і на виході просто посміхаєтеся камері. Ніяких черг до каси. В майбутньому смартфон стане не таким вже необхідним. Розумний годинник зможе взяти на себе ті його функції, без яких нам не обійтися. Смартфон стане тим, чим зараз є ноутбуки - технікою для виконання певних завдань.

У цій технології є і негативна сторона - розпізнавання облич може стати інструментом тотального контролю з боку держави і корпорацій. Нас можна буде відстежити всюди. І поступово це вже відбувається. Питання тільки в тому, чим ми готові ризикнути заради зручності?

Технологія розпізнавання облич стане важливим інструментом маркетингу, і станеться це вже у найближчі місяці. Торгові бренди стануть використовувати камери з високою роздільною здатністю, щоб взнавати нас і пропонувати нам рекламу того, що, на їхню думку, ми потребуємо.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus