USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Тасманійські дияволи повернуться на материкову Австралію вперше за 3000 років. Фото
Австралійська благодійна організація Aussie Ark випустила на волю на материковій частині Австралії 11 тасманійських дияволів – рідкісних хижих сумчастих ссавців та єдиних представників свого роду на Землі.

Ці дияволи – одні з перших, що населятимуть материк за останні три тисячі років. Про це повідомляє Thromadske.

Тасманійські дияволи вимерли на території материкової Австралії задовго до її колонізації європейцями.
Як вважають учені, причиною стало розведення там диких собак динго, які є природними конкурентами цих сумчастих. Тому дияволи збереглися лише на острові Тасманія, який і дав їм частину імені.
Утім життю сумчастих загрожує один із небагатьох видів раку, що є заразним, – пухлина морди. Вона вражає саме тасманійських дияволів, і через неї їхня популяція на Тасманії скоротилася на 80-90%. Тож організація нині намагається створити умови для розмноження тварин. Розселення дияволів на материковій Австралії – одна з ініціатив Aussie Ark.

Перебуватимуть сумчасті на 400 гектарах землі, де не водяться динго і які перебувають під опікою Aussie Ark. Зоозахисники стежитимуть за станом тварин і тим, як вони приживуться в нових для себе умовах. Перші 11 тасманійських дияволів уже перебувають в Австралії; в подальшому Aussie Ark планує переселити на материк ще дві групи по 20 істот.

Хто такі тасманійські дияволи?

Це тварини розміром із невеликого собаку, які живуть поодинці вирізняються чорним хутром і жорстокістю, з якою вони поїдають свою здобич. Нині поширені лише на острові Тасманія, який входить до складу Австралії в статусі окремого штату. Після вимирання тилацинів у 1936 році тасманійські дияволи стали найбільшими сумчастими хижаками на планеті.
Дияволи – природні конкуренти диких котів і лисиць, які самі полюють на інших рідкісних істот. Таким чином, розмноження цих сумчастих в Австралії допоможе контролювати популяцію цих хижаків і опосередковано зберігати інші види. Крім того, дияволи харчуються падаллю, а тому вберігають ареал свого проживання від перенесення хвороб через трупи.
Коментарів: 1
Анатоль_ Бідзюра Показати IP 6 Жовтня 2020 18:03
"...харчуються падлом, стервом". "Падалиця" - опалий плід груші чи яблуні. До послуг.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus