USD 41.30 41.75
  • USD 41.30 41.75
  • EUR 41.30 41.75
  • PLN 10.40 10.65
Світ вражає: Танці під водою: біля берегів Австралії зняли «єдину в житті зустріч» з рідкісним восьминогом
Вчені з Австралії показали відео «унікальної зустрічі» з химерним яскраво-червоним восьминогом з роду Tremoctopus, який плавав над Великим Бар’єрним рифом.

Джасінта Шеклтон, морський біолог і фахівець із рифів, сфотографувала восьминога під час занурення біля узбережжя острова Леді Елліот у Квінсленді.

Ці води перебувають у заповідній Зеленій зоні, що робить їх притулком для різноманітних диких тварин (включаючи рожевих скатів манта), але, як каже Шеклтон, побачити тут самку восьминога цього виду дуже складно.

«Коли я вперше побачила його, я подумала, що це може бути молодь риби з довгими плавниками, але коли він підплив ближче, я зрозуміла, що це восьминіг-ковдра, і я була у нестямі від радості й не могла стримати свого хвилювання!» – згадує Шеклтон.

Восьминогів роду Tremoctopus через їхню форму називають в англомовних джерелах Blanket octopus, тобто восьминоги-ковдри. Шеклтон зустріла молоду самку на мілководді, що буває особливо рідко, оскільки ці восьминоги зазвичай живуть у відкритому океані.
Тільки самки восьминогів цього виду мають подібні незвичайні накидки. За даними Фонду Великого Бар'єрного рифу, самки також набагато більші за самців і виростають приблизно до 2 м завдовжки, тоді як самці менше ніж 2,4 см завдовжки. Це одна з найбільших відмінностей у розмірах між статями будь-якої тварини. Восьминоги також відомі своєю дивною мисливською стратегією: вони відривають щупальця від отруйних медуз і використовують їх як зброю.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus