USD 41.55 41.85
  • USD 41.55 41.85
  • EUR 41.50 41.95
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Там знаходяться дорогоцінні метали: геологи розкрили велику таємницю Місяця
Будуть потрібні додаткові дослідження, які поки на Місяці провести неможливо.

Геологи з Канади і США представили нове дослідження, яке доводить, що під поверхнею Місяця можуть знаходитися великі родовища дорогоцінних металів.

Як передає НАРОДНА ПРАВДА з посиланням на «RG.ru», нове дослідження з’явилася в журналі Nature Geoscience.

Вчені провели паралелі між родовищами корисних копалин, які є на Землі і на Місяці. Таким чином, був знайдений зв’язок між вмістом сірки в місячних вулканічних породах з присутністю сульфіду заліза глибоко під поверхнею Місяця.

При цьому вивчення родовищ корисних копалин на Землі показує, що сульфід заліза є ідеальним місцем для «зберігання» дорогоцінних металів, таких як платина і паладій.

Дані, які отримали дослідження, говорять про те, що сірка в місячних вулканічних породах може вказувати на присутність сульфіду заліза в цьому ж місці і в глибинах Місяця. Іншими словами, в надрах Місяці можуть перебувати родовища дорогоцінних металів.

На користь цієї теорії говорить також і загальноприйнята гіпотеза щодо утворення супутника, за якою Місяць сформувався близько 4,5 мільярда років тому після удару об нашу планету масивного об’єкта – частину матеріалу Землі віднесло у космос. Якщо ця теорія вірна, то Місяць і Земля мають спільну історію, що означає і схожий склад.


Нагадаємо, нещодавно сонячний зонд Parker показав, як виглядає сонячний вітер.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus