USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65
Світ вражає: Так уявляли Ісуса: в Ізраїлі знайшли перстень із зображенням «доброго пастиря»
Під час розкопок на узбережжі Середземного моря ізраїльські археологи знайшли скарби, які перевозилися на двох кораблях близько 1700 і 600 років тому.

Серед них – восьмикутний золотий перстень із зеленим каменем, на якому зображений образ «доброго пастиря», або ж Ісуса.

Про це повідомляє Управління з питань старожитностей Ізраїлю.

Один із кораблів, що зазнав аварії, належить до доби Стародавнього Риму, а інший – більш сучасний, з так званої доби мамлюків (1291–1516).
Золоті й срібні монети періоду Стародавнього Риму
Золоті й срібні монети періоду Стародавнього Риму

Археологи припускають, що обидва судна були пришвартовані неподалік від берега й були знищені штормом. На це вказує зокрема те, що їхні уламки були розташовані на глибині близько чотирьох метрів.
Бронзові дзвіночки, які, за повір'ям, мали відганяти злих духів
Бронзові дзвіночки, які, за повір'ям, мали відганяти злих духів

Серед знайдених скарбів – сотні срібних і бронзових давньоримських і мамлюкських монет; бронзова статуетка у формі орла, що символізує римське правління; десятки бронзових дзвіночків, які мали відганяти злих духів; чорнильниця; залізяччя на кшталт бронзових гвіздків, свинцевих труб і залізний якір; а також глиняний посуд.
Чорнильниця
Чорнильниця
Бронзові гвіздки
Бронзові гвіздки

Ізраїльські археологи також змогли знайти більш рідкісні артефакти – особисті речі екіпажу кораблів. Це, приміром, червоний коштовний камінь із вигравіюваною на ньому лірою. А ще – восьмикутний перстень із зеленим коштовним каменем, на якому закарбований образ «доброго пастиря» – самоназва Ісуса Христа, яким його уявляли давні християни.
Червоний коштовний камінь із вигравіюваною лірою
Червоний коштовний камінь із вигравіюваною лірою

«Перстень знайшли неподалік порту Кесарія – місця, що мало велике значення в християнській традиції. Кесарія була одним із найперших осередків християнства, де оселилася одна з найперших християнських спільнот», – підкреслюють в Управлінні з питань старожитностей Ізраїлю.
Коментарів: 1
Християнин Показати IP 24 Грудня 2021 12:36
Ну тут хоч нормально одягнений.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus