USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Таблетки стануть електронними
Очікується, що перші повністю інтегровані таблетки будуть доступні для широкого застосування в клінічній практиці вже в найближчому майбутньому, повідомляє zdravoe.

Ідея ковтати сенсори була озвучена ще кілька років тому. Правда, тоді вона звучала як підґрунтя для сценарію футуристичного медичного трилера. Сьогодні - ближче до реальності.

У разі критичних проблем електронні пігулки посилали б медикам сигнал SOS, і бригада негайно відправлялася б на допомогу. Дійсно, безцінний прилад - особливо якщо мова йде про хворих з обмеженими можливостями.

Спочатку передбачалось, щоб пацієнти брали сенсорну таблетку з плацебо (пустушка, що містить датчик - окремо, інші ліки - окремо). Але незабаром Proteus Digital Health почав співпрацювати з провідними фармацевтичними компаніями, включаючи Novartis і Otsuka Pharmaceutical, що розробляють пероральні форми, які містять і лікарські речовини, і датчики. Були вже створені такі «чутливі» препарати для терапії біполярного розладу, депресії і шизофренії.

Американська біотехнологічна компанія Proteus - сьогодні єдина серед аналогічних підприємств, яка набирає обертів в сегменті «цифрових пігулок». «Наша місія - забезпечити абсолютно новий стандарт надання медичної допомоги пацієнтам з абсолютно різними діагнозами», - заявляє розробник цифрових таблеток.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus