USD 41.55 41.85
  • USD 41.55 41.85
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Своєрідні «чужі»: в кримській печері знайшли невідомі науці мікроорганізми
У Криму, в печері «Таврида» вчені знайшли невідомі науці мікроорганізми.

Про це розповів голова ради Російського союзу спелеологів, старший викладач Кримського федерального університету імені В. І. Вернадського Генадій Самохін, передає Діалог.

Відзначається, що спелеологи виявили в печері тонку кірку унікальних фосфатних мінералів, які пронизані живими організмами – бактеріями.

«Це такі своєрідні «чужі». Звідки ці бактерії взялися, ще потрібно з’ясувати. Взяті проби і проведені аналізи поки не дали жодної відповіді», – сказав Самохін.

За його словами, для вивчення бактерій до Криму спеціально прилетить група мікробіологів з Уральського відділення РАН. Спелеолог підкреслив, що до кінця серпня планується відновити дослідження печери, тимчасово припинене через будівництво траси «Таврида». Для цього в печері відкриють новий вхід.

Влітку минулого року при будівництві траси «Таврида» в районі селища Зуя в Білогірському районі Криму виявили карстову порожнину довжиною більше кілометра. Спелеологи знайшли там останки стародавніх хижаків і інших тварин. Вивченням печери займаються комплексні експедиції, до складу яких входять представники різних областей науки – спелеологи, палеонтологи, археологи, палеоботаніки, фахівці з радіоізотопному датування.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus