USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Світ побачив єдине цього року повне сонячне затемнення, яке тривало 24 хвилини. Фото
Останнє цього року і єдине повне сонячне затемнення відбулося напередодні: о 18:00 за київським часом Місяць почав проходити перед сонячним диском.

Про це розповіли у ТСН.

Протягом 24 хвилин місяць закрив небесне світило. Найкраще його видно було у Південній Америці. Зокрема, у Чилі та Аргентині.

Попри дощову погоду сотні людей зібрались подивитись на рідкісне явище.
Решта світу за затемненням могли спостерігати в онлайн-трансляції, яку проводила NASA. Наступне повне сонячне затемнення відбудеться аж у грудні 2021 року в Антарктиді.

Нагадаємо, вже у наступний понеділок на Землі можна буде спостерігати ще одне унікальне астрономічне явища - це зближення двох найбільших планет сонячної системи - Юпітера і Сатурна. В останнє таке відбувалось 800 років тому. Із Землі це зближення планет виглядатиме як яскрава велика точка в небі. Астрономи припускають, що таке саме явище описане як біблійна Віфлиємська зірка.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus