USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Світ може залишитися без гігантських баобабів
Африканські баобаби вперше за тисячі років почали раптово всихати. Вчені пов’язують загибель дерев з глобальними змінами клімату, повідомляє racurs з посиланням на The Guardian.

Найстаріші «хлібні» дерева саван Африки, діаметр стовбура яких сягає понад 10 м, почали вмирати. Деякі з найстаріших та найбільших баобабів впродовж останнього десятиліття висохли повністю або частково.

Дослідники зауважують, що дерева віком від 1,1 тис. до 2,5 тис. років могли стати жертвами глобального потепління.

«Дев'ять із 13 найстаріших дерев загинули або знаходяться в процесі колапсу», — зазначає журнал Nature Plants з посиланням на заяву хіміка Адріана Патрута з університету Бабеш-Боляй в Румунії.

Серед дерев, які висохли, були чотири найстаріші баобаби Африки.

Загалом дослідники спостерігають за 60 найстарішими деревами, які ростуть на території Зімбабве, Намібії, Ботсвани та Замбії.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus