USD 41.50 41.90
  • USD 41.50 41.90
  • EUR 41.55 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Супутник зробив рідкісні кадри атмосферних гравітаційних хвиль. Відео
Як правило, такі хвилі невидимі.

Супутнику вдалося захопити рідкісні кадри нечасто баченого явища – гравітаційних хвиль в атмосфері.

Їх зробила австралійська служба прогнозу погоди Weatherzone, повідомляє ТСН.

На зображеннях видно хвилі, що поширюються від узбережжя Західної Австралії до Індійського океану.

Як зазначається, гравітаційні хвилі були викликані грозами, холодне повітря яких спричинене шквалами. Усе це призвело до неспокою в атмосфері.

«Атмосфера є великим обсягом газу, яка поводиться як рідина», – сказав Бен Доменсіно, метеоролог з Weatherzone. «Це той самий механізм, коли камінь кидають у воду, і він стає центром утворення хвиль», – додав він.

Такі хвилі досить поширені в атмосфері, додав метеоролог. Як правило, вони невидимі, якщо вони не викликають руху в хмарах – тоді їх можна побачити з супутника.

«Грози, повітря, що протікає над горами і протилежні напрямки вітру – коли у вас є вітер з двох напрямків, що взаємодіють один з одним – також можуть викликати гравітаційні хвилі», – сказав Доменсіно.

Хвилі не становлять жодної небезпеки, але пілоти повинні бути обережними з такими хвилями повітря.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus