USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Їсти сніг безпечно, - вчені
Дослідження румунських вчених доводить, що їсти свіжий сніг у морозну погоду не є шкодою для здоров'я.

Про це заявили вчені Угорський університет Сапієнта у Трансильванії, передає The Detroit News.

Румунські науковці опублікували дослідження щодо шкідливості споживання снігу. Виявляється, найголовнішими факторами є свіжість снігу та температура повітря.

Під час дослідів вчені у січні та лютому збирали зразки снігу у парку та біля магістралі. Далі сніг перевіряли на наявні у ньому бактерії та плісняви. Зразки збирали за температури у проміжку 1-17 градусів нижче нуля.

У результаті науковці виявили, що у січневому снігу перебувало 5 бактерій на міліметр, однак вже у лютому їх кількість зросла у 4 рази.

"Дуже свіжий сніг має дуже мало бактерій. Через два дні, однак, їх кількість швидко зростає. Бактерії поширюються через домішки в повітрі", - йдеться у висновках.
Коментарів: 2
головне Показати IP 10 Лютого 2018 18:14
жовтий не їсти :)
Й О Л К А Показати IP 12 Лютого 2018 12:34
І це щира правда (особливо найкорисніший сніг у містах поблизу зупинок) Не зрозуміло лишень, що ці вчені курять?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus