USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.80 42.10
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Створили вакцину, здатну назавжди перемогти пневмонію
Вчені з Університету штату Нью-Йорк у Буффало розробили новий вид вакцини, який захищає одразу від 72 штамів пневмокока. До цього використовувався препарат проти 23 штамів - саме завдяки йому вдалося знизити випадки захворювання на пневмонію в два рази. Нова вакцина дозволяє сподіватися на повну ліквідацію такого небезпечного захворювання, як запалення легенів.

За даними ВООЗ, у 2004 році пневмонія стала причиною смерті 2 млн дітей по всьому світу. У 2015 році цей показник склав вже менше 1 млн. Як пояснює ScienceDaily, такого результату вдалося досягти завдяки вакцинації, яку стали широко застосовувати на початку 2000-х років. Створений медиками препарат боровся з 23 найбільш небезпечними штамами пневмокока. Однак є ризик, що скоро на зміну звичним формам бактерії прийдуть нові модифікації, проти яких існуючі методи виявляться не ефективними, передає Hightech.fm.

Нова вакцина, розроблена вченими з Університету штату Нью-Йорк у Буффало, бореться з 72 різними формами бактерій, що викликають пневмонію, сепсис і менінгіт. Цей показник дослідники підтвердили в ході клінічних випробувань за участю кроликів і пацюків, результати яких опублікували в журналі Science Advances.

Автори дослідження відзначили, що традиційні препарати усувають всі типи бактерій, проти яких вони спрямовані, навіть якщо ці бактерії не завдають шкоди організму. Нова вакцина цілеспрямовано впливає тільки на ті бактерії, які відокремилися від загальної «колонії» і здатні спровокувати хворобу. Клінічні випробування підтвердили, що препарат впливає на 72 з 90 відомих штамів, при цьому по ефективності перевершує традиційні вакцини Prevnar і Pneumovax.

Вчені вже створили стартап Abcombi Biosciences, який займеться просуванням нового медикаменту на ринку. Коли саме вакцина надійде в продаж, дослідники поки не повідомляють.

У березні медики Віргінського університету виявили, що гормон, відповідальний за контроль метаболізму заліза, здатний впоратися з важкою формою бактеріальної пневмонії. Таким способом вчені сподіваються зменшити масштаб застосування антибіотиків, до яких штами пневмокока стають все більш стійкими.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus