USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Створили найменший комп'ютер у світі
Американські вчені створили найменший комп'ютер у світі.

Фахівці Мічиганського університету змогли побудувати комп'ютер, ширина якого становить всього 0,3 мм, повідомляє gazeta.ua з посиланням на прес-центр Мічиганського університету.

"Мікрокомп'ютер оснащений бездротовими передавачем і приймачем, а також процесором. Обмін даними відбувається за допомогою світла, оскільки пристрій занадто малий, щоб комплектуватися традиційною радіоантеною", - розповіли в університеті.

Новинка являє собою точковий температурний сенсор. Він здатний вимірювати температуру на крихітних ділянках з похибкою в 0,1 градуса Цельсія. Мічиганські інженери відзначають, що їх розробку можна адаптувати і під виконання інших завдань. Однак вимір температури було обрано не випадково.

Існують дослідження, які показують, що ракові пухлини гарячіші від нормальних тканин. Однак вченим поки не вистачає доказів, щоб переконатися в цьому напевно. Тут на допомогу і може прийти нова розробка, передає Advanced Engineering Materials.

"Ми використовуємо сенсор, щоб простежити за відхиленнями температури всередині пухлин і нормальних тканин, і використати ці свідчення для визначення успішності або безплідності терапії", - говорить професор радіології та біомедичної інженерії Гері Лукер.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus