USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 41.90
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Створили лампи з бобового біопластику
24 Листопада 2018 19:02
0
Лондонська дизайнерська студія Industrial Facility розробила серію мінімалістичних ламп із біопластику, отриманого з касторових бобів, пише Платформа.

Співзасновник Industrial Facility Сем Хехт резонно зауважив, що ніхто не хоче лампу з пластмаси. Однак витрати на виробництво і вартість кінцевого продукту хотілося знизити, при цьому не на шкоду якості. Тоді його партнер Кім Колін дізнався про біопластик, який підлягає вторинній обробці та виробляється з касторових бобів і армованого скловолокна.

Подібний матеріал має безліч переваг – його не потрібно фарбувати, як у роботі з металом, адже пігмент від самого спочатку змішується з біопластиком. Скловолокно ж робить продукт більш важким і міцним. До того ж, біопластик дешевший за метал, проте ні в чому не поступається за якістю – за оцінками дизайнерів, економія становитиме 50%.

Лампа під назвою Pastille має дві різні висоти, простий дизайн, одну кнопку управління і є енергоефективною, адже працює на одному світлодіоді та дзеркальному розсіювачі.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus