USD 41.55 41.85
  • USD 41.55 41.85
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Створили котушки, які можуть перетворювати пластик у CО2 і воду
Близько 14 мільйонів тонн пластику потрапляють в океан щороку. За оцінками деяких вчених, в океанах по всьому світу міститься 5,25 трлн тонн пластикового сміття.

Більша частина пластику ніколи не руйнуються повністю. Він просто розбивається на дрібні шматочки (5 міліметрів в діаметрі або менше).

Новатори вивчають способи очищення води від пластиків і мікропластиків, які вже знаходяться в океані.

У новому дослідженні, опублікованому в журналі Matter, вчені описують новий тип нанотехнологій, які можуть допомогти: крихітні магнітні «нано-котушки», що створюють хімічні реакції, які руйнують мікропластики в океані. Процес перетворює пластик в вуглекислий газ і воду.

Сяогуан Дуань, співавтор нового дослідження, заявив виданню Business Insider, що, хоча сама технологія все ще перебуває на етапі розробки, дослідження «надає можливе рішення для вирішення глобальної проблеми».

Дуан і його команда створили мікроскопічні нанотрубки, зроблені з вуглецю, які мають форму пружин (саме тому вони називаються нано-котушками).

Трубки покриті азотом і марганцем. Ці дві хімічні сполуки взаємодіють з нано-котушками, утворюючи високореактивні молекули кисню, які, своєю чергою, атакують мікропластикі. Процес перетворює шматочки пластику в нешкідливі сольові з'єднання, CО2 і воду.

Дуань додав, що необхідні додаткові випробування, перш ніж ця технологія буде готова для використання на очисних спорудах або в океані.

Дослідження, проведене в 2015 році, показало, що в світовому океані міститься від 15 до 51 трильйонів шматочків мікропластіка вагою до 261 000 тонн.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus