USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Створили акумулятор із каміння
Компанія Gamesa Corporacion Tecnologica ввела в експлуатацію термальний накопичувач для зберігання електроенергії. Він зроблений із вулканічного каміння.

Експерементальна установка отримала назву "сховище електротермальної енергії" - ETES. Побудована в Гамбурзі в Німеччині, пише Gazeta.ua з посиланням на Siemens.

Для роботи винаходу необхідна вітрова електростанція. Енергія вітру перетворюється в гаряче повітря, яке нагріває тисячі тонн вулканічного каміння до температури 600 С°. Спеціальна термоізолююча кришка запобігає втраті тепла. Тому воно зберігається протягом тижня, повідомляє



В Siemens показали принцип роботи акумулятора з вулканічного каміння

Виробники зазначають, що "кам'яне сховище" здатне накопичувати і зберігати до 120 МВт/год. При необхідності парова турбіна може перетворити теплову енергіє на електрику.

Компанія має наміри вдосконалювати установку.
Коментарів: 1
Паша Показати IP 18 Червня 2019 13:24
дайош айфон з камяним акумулятором!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus