USD 41.55 41.97
  • USD 41.55 41.97
  • EUR 41.80 42.10
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Створено бактерію, що здійснює високоефективний фотосинтез
Група дослідників з Каліфорнійського університету в Берклі, США, створила бактерію яка виробляє потенційне джерело палива з сонячного світла, вуглекислого газу і води.

Про це повідомляє new-s.com.ua.

Дослідження було представлено на 254-й конференції Американського хімічного товариства. Коротко про дослідження розповідається в прес-релізі на сайті Phys.org. Варто відмітити, що напередодні науковці виявили, що деякі бактерії мають природний захист від кадмію, ртуті та свинцю, що дозволяє їм перетворювати важкий метал в сульфід, який і є крихітним кристалічним напівпровідником, розташованим на поверхні тіла. В експерименті були використані бактерії Moorella thermoacetica. Отож, щоб змусити дані бактерії здійснювати високоефективний фотосинтез, вчені «нагодували» їх кадмієм і цистином. У результаті бактерії синтезували кадмій і цистин у наночастинки з сульфіду кадмію, які виступили на поверхні організмів у вигляді нанокристалів, тобто напівпровідників.

«Ми використали природну здатність бактерій, які ніколи не розглядалися крізь таку призму, – сказав доктор Келсі Сакімото з Гарвардського університету в штаті Массачусетс, США. Варто відмітити, що під час лабораторних експериментів бактерія виявилася набагато ефективнішою в поглинанні сонячного світла, ніж рослини. Ефективність фотосинтезу отриманих в результаті експерименту бактерій становить 80%, тоді як у рослин — лише 2%.

Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus