USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.60 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Студентка виявила 18 нових видів водних жуків в Південній Америці
Студентка Канзаського університету Рейчел Сміт, яка спеціалізується в області екології та еволюційної біології, опублікувала опис 18 нових видів водних жуків з роду Chasmogenus в рецензованому журналі ZooKeys.

Про це повідомляє ТСН.

«Середній розмір цих жуків, я б сказала, приблизно дорівнює розміру великої літери «О» шрифту з 12 точок». Вони проводять більшу частину свого життя в лісових струмках і басейнах. Вони водні, тому всі вони чудові плавці – і вони можуть літати«, – розповідає студентка Рейчел Сміт.

Під час дослідження Сміт вирушила до Суринаму для виконання польових робіт, а також провела незліченні години в лабораторії Ендрю Шорта, доцента з екології і еволюційної біології і куратора Інституту біорізноманіття KU, який був співавтором нової статті. Сміт сказала, що багато видів водних жуків практично неможливо розрізнити, якщо дивитися на них навіть під мікроскопом.

«Щось унікальне і захопливе у цьому роді, адже багато з них мають майже однаковий вигляд. Навіть моїм тренованомим очам важко відрізнити їх один від одного зовнішньо», – говорить Рейчел.

Щоб ідентифікувати новий вид, вона порівняла дані ДНК водних жуків з декількома зовнішніми морфологічними відмінностями, які можна було спостерігати.

Велика частина роботи Сміт також була заснована на розтині цих крихітних зразків, зібраних в північно-східній частині Південної Америки, щоб виявити ключові відмінності в їхній внутрішній анатомії. Вона зробила понад сотню розтинів жуків, витягнувши чоловічі геніталії, щоб подивитися на них під мікроскопом. Це допомогло відрізнити їх від інших.

Водні жуки, описані в новій статті, збиралися під час численних поїздок до Венесуели, Суринам і Гайани. Сама Сміт брала участь в одній експедиції в Суринам для збору зразків.

«Рейчел виконала велику роботу. Я описував багато нових видів, але ніколи 18 одразу. Ця робота підкреслює, наскільки мало ми знаємо про те, скільки видів жуків у Південній Америці», - резюмував наставник студентки Ендрю Шорт.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus