USD 41.50 41.90
  • USD 41.50 41.90
  • EUR 41.55 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Студент зі Швейцарії розв’язав загадку з фізики, над якою «билися» протягом століття
Студент політехнічної школи Лозанни Васім Дхауаді дав відповідь на головоломку з фізики.

Вчені не могли вирішити її протягом 100 років.

Про це повідомляє 24 Канал.

Загадка полягала в питанні чому бульбашка повітря у вертикальній вузькій трубці з рідиною не піднімається вверх. Цей феномен можна простежити при відкриванні пляшки з мінеральною водою.

У фізиків були різні версії щодо цього, проте усі хибні.

Васім Дхуауді провів власне дослідження і виявив, що бульбашка таки піднімається догори. Проте це відбувається дуже повільно, тому виявити рух неозброєним оком нереально.


Також студент виявив чому бульбашка піднімається настільки повільно. Виявилось, що причина в надзвичайно тонкій плівці між бульбашкою та рідиною.

Молодий вчений зумів дуже точно виміряти шар між бульбашкою та поверхнею трубки. Її розмір всього кілька мільйонних часток міліметра. Такі дослідження дозволять вивчати явища, які виникають при русі рідин в нанодіапазоні.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus