USD 41.40 41.70
  • USD 41.40 41.70
  • EUR 41.40 41.70
  • PLN 10.40 10.65
Світ вражає: Стежить за дорогою, поки людина дивиться в телефон: британський дизайнер створив роботизоване «третє око»
Студент Лондонського королівського коледжу мистецтв і дизайну Мінвук Пенг випустив пристрій для любителів користуватися гаджетами під час ходьби.

Апарат стежить за дорогою, поки людина дивиться в телефон.

Про це розробник розповів виданню Dezeen.

Пристрій Пенга виконаний у формі ока й кріпиться на лоб людини. Він так і називається – «Третє око».

Складається гаджет із плати Arduino, гіроскопа, ультразвукового датчика та динаміка. У корпус вбудований спеціальний механізм – він підіймає та опускає роботизовану повіку, залежно від положення голови.

Коли людина дістає телефон і нахиляє голову, роботизоване око підіймає повіку й починає стежити. Якщо користувач захопиться і дійде до якої-небудь перешкоди, датчик подасть сигнал, що попереджає про можливе зіткнення. Людина підіймає голову – око заплющується.
Коли чекати на продаж роботизованого ока?

Поки що не варто. Проєкт Пенга не комерційний — він не збирається запускати «Третє око» у виробництво. За допомогою гаджета він хотів наголосити на тому, як часто люди дивляться в телефони під час руху. Настільки часто, що це око виросте в нас саме в процесі еволюції, вважає розробник.

«Коли мине кілька поколінь, ці невеликі зміни від використання смартфонів будуть накопичуватися і створювати зовсім іншу, нову форму людства», — вважає британець.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus