USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65
Світ вражає: Статуя імператора і сотні монет. В Єгипті розкопали руїни греко-римського поселення
27 серпня єгипетська влада оголосила про відкриття поселення в середземноморському прибережному місті Олександрія, що датується як мінімум другим століттям до нашої ери.

Група єгипетських археологів зробила знахідку в центральному районі міста Аль-Шатбі після дев’яти місяців розкопок, йдеться в заяві Міністерства туризму і старожитностей країни, передає Новое время.

У заяві йдеться, що селище виконувало «житлову і комерційну» функцію.

Глава Верховної ради Єгипту зі старожитностей Мустафа Вазирі сказав, що початкові дослідження показали, що «головна дорога і прилеглі вулиці пов’язані каналізаційною мережею».

За словами Вазирі, територія використовувалася з кінця періоду Птолемеїв до середини періоду римського правління, охоплюючи період від «другого століття до нашої ери до четвертого століття нашої ери».

У заяві йдеться, що археологи виявили велику кількість вирубаних у скелі колодязів і мережу цистерн з водою. Вони також знайшли алебастрову статую невідомого римського імператора, амулети, численні амфори і близько 700 стародавніх монет.

Ахмед Абу Хамді, глава відділу старожитностей Олександрії, сказав, що останки відповідають «ринку, майстерням, магазинам обітниць і скульптур».

Додамо, офіційний Каїр оголосив про серію археологічних відкриттів в останні роки в надії відродити життєво важливий туристичний сектор, який постраждав від повстання 2011 року, нападів повстанців і пандемії COVID-19.

Зокрема, в липні повідомлялося, що археологи знайшли залишки військового корабля і грецького похоронного комплексу в Тоніс-Геракліоні: древньому затонулому місті, який колись служив головним середземноморським портом Єгипту.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus