USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65
Світ вражає: Стародавні тарани часів Карфагена знайшли біля берегів Сицилії. Фото
Тарани часів падіння Карфагена вдалося знайти в Сицилії — чотири стародавніх бронзових вироби важать колосальні 200 кг.

Їх дістали з римських кораблів, які затонули біля берегів Сицилії у 241 році до нашої ери. Про це повідомляє Ракурс.

Кожен із таранів був оснащений зубцями, якими можна було пробити дерев’яні корпуси ворожих судів. Ушкодження, виявлені на деяких таранах, дозволяють припустити, що кораблі стикалися один з одним. Також археологи знайшли уламки трьох торгових суден, навантажених керамічними судинами.
Тарани використовувалися проти флоту Карфагена під час битви при Егатскіх островах, що завершила Першу Пунічну війну. Бої почалися, коли римські війська закріпилися на Сицилії та в союзі з народом сіракуз захопили головну базу карфагенян на острові Акрагас.
Незабаром Рим побудував флот і після серії перемог розпочав вторгнення в Північну Африку, яке було зупинено в битві при мисі Екномус. Той бій за кількістю воїнів міг бути найбільшим морським боєм усіх часів.

Таран
Таран

Після цього римляни розгорнули успішну блокаду гарнізонів у Дрепаній і Лілібей. У 241 році Карфаген направив флот, щоби звільнити свої форпости, але був перехоплений і переможений у битві при Егатах, у якій римські кораблі використовували тарани проти своїх супротивників. Після битви Карфаген зажадав миру, віддавши Сицилію під римський контроль.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus