USD 41.55 41.97
  • USD 41.55 41.97
  • EUR 41.80 42.10
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Сталактитовий орган: програміст із Пентагону змусив співати печери. Відео
Відповідно до книги рекордів Гіннеса, сталактитовий орган вважається найбільшим з коли-небудь створених музичних інструментів.

Яким же чином програміст і математик Ліланд Спрінкл з Пентагону змусив співати сталактити печер Лурей в Вірджинії (Virginia's Luray Caverns)?

Якось Ліланд Спринкл подорожував зі своїм сином і відвідав підземну печеру в штаті Вірджинія. Ліланд звернув увагу на сталактити, які спускалися і на його думку могли б видавати звук схожий на органний. Вчений взявся за розрахунки і задумав побудувати величезний печерний орган.

Три роки пішло на те, щоб переобладнати незвичайну глибоку печеру. Відома фірма «Klann Organ Supply Company» зробила той самий печерний інструмент під назвою «Великий сталактитовий орган», який під’єднаний тисячами невеликих дротів до резонаторам.



Дивна, прорахована до дрібниць інженерна та творча конструкція, що видає прекрасні і неповторні звучання.

Поруч з печерою знаходиться невеликий магазинчик, де раніше можна було придбати вінілові платівки, компакт-диски, на яких записані дивні звуки музики у виконанні великого органіста Монті Максвеллом.

Органіст Монті Максвелл перший записав сепмли інструменту для виконання класики та власних творів на синтезаторі. Його LP і CD вийшли обмеженим тиражем.



За матеріалами: geektimes
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus