USD 41.50 41.85
  • USD 41.50 41.85
  • EUR 41.60 41.85
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: США розробили робота, який шукає заховані речі з допомогою радіохвиль
Дослідники з Массачусетського технологічного інституту розробили робота RF-Grasp, який завдяки радіохвилям може виявляти предмети, заховані за стінами.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Next Web.

Нова технологія може допомогти роботам на складах знаходити замовлення клієнтів, які звичайна камера не зможе розпізнати.

На відміну від видимого світла та інфрачервоного випромінювання, радіочастотні сигнали (RF-сигнали) можуть проходити скрізь картонні коробки, дерев'яні стіни, пластикові кришки та кольорове скло.
Таким чином робот, обладнаний камерою та RF-зчитувачем, зможе виявляти предмети, на яких встановлені радіочастотні мітки, навіть якщо вони будуть заховані за іншими предметами або стіною.

За словами дослідників, робот RF-Grasp виконував завдання, рухаючись приблизно вдвічі менше, ніж аналогічні роботи, оснащені лише камерою.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus