USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Співочі птахи вчать пташенят не перебивати один одного
І співати з майбутнім партнером гармонійним дуетом.

Співочі птахи здатні співати дуетом, виконуючи окремі партії однієї загальної мелодії. При цьому, батьки вчать дітей вступати по черзі, щоб ті не переривали один одного. До такого висновку прийшли британські та американські вчені, які вивчали поведінку кропив'яників Коста-Ріки, передає Вокруг Света.

Молоді тропічні птахи вчаться за допомогою співу справляти враження на майбутніх партнерів і утримувати чужинців далеко від зайнятої території. Кропив'яники виконують дуже складні мелодії з пташенятами-підлітками, які копіюють «фрази» батьків, кожної статі по черзі.

Дослідники записували уроки співу кропив'яників протягом 25 днів. За цей термін юні співаки навчилися вступати вчасно, скоротивши кількість помилок на 20%.

«Батьки вчать підлітків, коли саме вступати і що співати, - коментує результати дослідження біолог Есмеральда Квірос-Гуерра. - Коли вони співають зі старшими, то дотримуються правил дуету більш строго, ніж коли співають самостійно».

Спів самок помічений у 233 видів птахів. Причому в еволюційно більш древніх видів птахів спів з'являвся спочатку у самок, а потім у самців. Довгий час під впливом теорії Дарвіна вважалося, що спів притаманний тільки самцям для залучення гарненьких осіб протилежної статі.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus