USD 41.40 41.70
  • USD 41.40 41.70
  • EUR 41.55 41.70
  • PLN 10.40 10.67
Світ вражає: Сотні гробниць: у Єгипті виявили незвичайні поховання в скелі
У некрополі Аль-Хамід в Єгипті археологи Міністерства у справах старожитностей виявили більше двох сотень раніше невідомих вченим скельних гробниць.

Вчені встановили, що поховання на цьому місці тривали протягом двох тисячоліть.

Мустафа Вазирі, генеральний секретар Верховної ради зі старовини, сказав, що гробниці мають різні архітектурні стилі і вириті на декількох рівнях гори. До них відносяться гробниці з одним або декількома могильними валами, а деякі мають похилі коридори, що закінчуються могильними валами. Ці гробниці були створені від кінця Стародавнього царства до кінця періоду Птолемеїв.

Мохамед Абдель-Бадіа, глава Центрального відділу старожитностей Верхнього Єгипту, сказав, що розкопки в некрополі також привели до виявлення безлічі керамічних посудин, деякі з яких використовувалися в повсякденному житті, а інші – в похоронних цілях.

Були виявлені невеликі сферичні посудини зі слідами жовтуватої фарби на зовнішній стороні, а також кілька невеликих алебастрових і керамічних посудин, залишки круглого металевого дзеркала, кістки людей і тварин, а також безліч фрагментів кераміки.

Також були виявлені залишки вапняку з написами, які можуть являти собою похоронні плити власників гробниць, що відносяться до кінця Шостої династії.

В рамках проекту задокументовано понад 300 кладовищ в цьому районі. Ця група гробниць представляє правителів і службовців дев’ятого регіону Верхнього Єгипту, який вважається одним з важливих адміністративних центрів Стародавнього Єгипту.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus