USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Сонячне затемнення в п'ятницю 13-го. Відео
У п'ятницю, 13 липня, супермісяць викликав часткове сонячне затемнення, яке можна було спостерігати в південній півкулі Землі.

Це - рідкісний збіг, оскільки останнього разу сонячне затемнення, яке випало на п'ятницю 13, спостерігали в грудні 1974 року. А наступне відбудеться 13 вересня 2080 року, повідомляє strana.ua.

Найкраща видимість, приблизно о 05:00 за київським часом, спостерігалася над відкритими водами на кордоні двох океанів - Індійського і Тихого, між Австралією і Антарктидою. Вчені жартують, що в п'ятницю 13 сталося сонячне затемнення для пінгвінів, оскільки місячний диск на 22% закрив сонячний над колоніями імператорських пінгвінів над південним материком.

Також супермісяць закрив Сонце над Австралією, Новою Зеландією і Тасманією, але там затемнення було не таким вираженим - тінь від Місяця затулила від 3 до 10% сонячного диска. Найкраща видимість була на південному сході Австралії, менш вираженим сонячне затемнення було в Мельбурні.

Сонячні затемнення відбуваються, коли Місяць знаходиться між Землею і Сонцем. А сьогодні, крім того, спостерігався супермісяць - природний супутник наблизився до Землі на 357 430 кілометрів. Це дуже невелика за астрономічними мірками відстань.

З сонячним затемненням пов'язано безліч міфів. Йому приділяють увагу астрологи. Сьогоднішнє затемнення вони вважають особливим, оскільки воно збіглося з п'ятницею 13.

Астрологи радять бути обережними в цей день, особливо на дорозі, оскільки підвищується ризик нещасного випадку. Вони не рекомендують здійснювати великі покупки, приймати важливі рішення, заводити або розривати відносини.

Разом з тим, астрологи стверджують, що в п'ятницю 13, яка збіглася з затемненням, вивільниться потужна космічна енергія, яку можна використовувати, загадавши бажання. Результати, на думку астрологів, можна буде спостерігати в наступні півроку.

Що стосується міфів і заборон, пов'язаних з сонячним затемненням, то в деяких країнах вони дуже сильні. Наприклад, в Індії багато вагітних жінок вважають, що їм ні в якому разі не можна виходити з дому, коли тінь Місяця закриває Сонце.

Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus