USD 41.55 41.97
  • USD 41.55 41.97
  • EUR 41.80 42.10
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Сьогодні до Землі наблизиться величезний астероїд «Флоренс»
Великий астероїд "Флоренс" пройде 1 вересня 2017 року на відстані 7 млн. км від Землі. Як повідомляють фахівці Лабораторії реактивного руху при Каліфорнійському технологічному інституті, це небесне тіло розміром близько 4,4 км в діаметрі, а за деякими даними, 5,3 км.

Ця гігантська брила обертається, роблячи один оборот приблизно за 3 години, повідомляє NASA.

Астероїди такого розміру ще не були помічені поблизу нашої планети за весь час спостереження за ними. "Флоренс" не становить небезпеки для людства: в момент його максимального зближення із Землею астероїд буде знаходиться в 18 разів далі від нашої планети, ніж Місяць.

Знаходження астероїда "Флоренс" близько від Землі дає можливість детально вивчити об'єкт. Для його спостереження застосовуватимуть радіотелескоп в Пуерто-Ріко, а також радіолокатори NASA в штаті Каліфорнія.

Астероїд був відкритий обсерваторією в Австралії в 1981 році. Він був названий на честь Флоренс Найтінгейл - сестри милосердя і громадської активістки Великобританії.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus