USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Собаки в окулярах та контактні лінзи для коней
На короткозорість страждають не лише люди, часом така проблема трапляється й серед тварин. І наскільки б це не видавалось дивним, але офтальмологи виписують спеціальні окуляри і домашнім улюбленцям, розповідає Deutsche Welle.

Американські науковці з Університету Вісконсина та Каліфорнійського університету в Берклі з'ясували, що у деяких порід собак короткозорість трапляється дуже часто, наприклад, у ротвейлерів та німецьких вівчарок.
Короткозорі собаки зовсім не є чимось незвичайним, пояснює лікарка Аріане Петцольд.

Власники собаки Пайпер, яка виглядає цілком здоровим бордер-коллі, Уве та Андреа Кершзіпер багато років самі не знали, що їхня улюблениця настільки короткозора. Вони лише дивувалися, чому їй не дуже вдавалася гра з м'ячем. Близько року тому подружжя дізналося справжню причину: у Пайпер короткозорість - мінус 3,5 діоптрій.Тому тепер перед тренуванням їй завжди вдягають окуляри.
Загалом собачі окуляри виглядають як звичайні окуляри для плавання, але мають дві гумки - одна закріпляється за головою, інша - під підборіддям.
Окуляри - теж не ідеальний варіант, оскільки вони обмежують бокове поле зору.


Тренер Пайпер Даніель Шредер знає ще пару короткозорих собак, які тренуються у контактних лінзах. Однак контактні лінзи під час тренувань швидко губляться, і це виливається власникам у чималу суму, адже одна така лінза коштує 90 євро.
Для коней же, які беруть участь у змаганнях, контактні лінзи є загальноприйнятою нормою, тому що окулярів для коней не існує, розповідає ветеринарка Петцольд.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus