USD 41.50 41.90
  • USD 41.50 41.90
  • EUR 41.55 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Собаки розуміють мову людей краще, ніж ми думали – вчені
Собаки розуміють людську мову краще, ніж ми думали, заявили вчені з університету Сассекса.

Дослідження, в якому брали участь 42-ві собаки, показало, що ці тварини навіть можуть відрізнити регіональні акценти, повідомляють Факти.

Під час експерименту собакам вмикали записи одного слова, яке промовляли четверо різних людей (як чоловіків, так і жінок). Потім дослідники додали інше слово, яке звучало дуже схоже, наприклад, «мав» і «сховав» (had і hid англійською).

Собаки різко реагували, коли схоже слово змінювалося іншим, показуючи, що вони знають, що нове слово відрізняється від попереднього.


«Собаки, ймовірно, спочатку отримали здатність розрізняти гавкіт інших собак, щоб вони могли визначити своє становище серед інших особин, а потім вони почали звертати увагу на нашу мову після того, як ми одомашнили їх», – заявив доктор Холлі Рут-Гаттерідж, автор дослідження.

Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus