USD 41.50 41.90
  • USD 41.50 41.90
  • EUR 41.55 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Собак навчать винюхувати хворих з коронавірусною інфекцією
Британська благодійна організація об’єдналася з вченими, щоб з’ясувати, чи можуть собаки допомогти виявити Covid-19 за допомогою їхнього гострого нюху.

Про це пише ТСН.

Дослідження запропонувала благодійна організація Medical Detection Dogs. У ньому братимуть участь експерти з Лондонської школи гігієни і тропічної медицини та Даремського університету.

Раніше дресировані у Medical Detection Dogs собаки навчилися винюхувати рак, хворобу Паркінсона, малярію і певні бактеріальні інфекції. Тепер фахівці проведуть дослідження, щоб визначити, чи зможуть собаки допомогти в діагностиці пацієнтів.

Це випливає з переконання про те, що кожна хвороба викликає специфічний запах. Так, собаки можуть виявляти незначні зміни температури шкіри, що робить їх потенційно корисними для визначення наявності у людини лихоманки.

«Мета полягає в тому, щоб собаки могли обстежити кого завгодно, включаючи безсимптомних, і показати нам, чи потрібно їх перевіряти. Зараз ми вивчаємо, як ми можемо безпечно вловити запах вірусу у пацієнтів і представляти його собакам», – сказала засновник і виконавчий директор компанії Medical Detection Dogs Клер Ґест.

Керівник відділу контролю захворювань з Лондонської школи гігієни і тропічної медицини сказав, що собаки можуть виявляти малярію з «надзвичайно високою точністю». Оскільки інші респіраторні захворювання змінюють запах тіла, існує «дуже висока ймовірність», що пси також можуть працювати з Covid-19.

За словами експерта Стіва Ліндсея з Університету Дарема, після закінчення епідемії в аеропортах за допомогою собак можна буде виявляти людей, що несуть вірус. Це допоможе запобігти повторному виникненню захворювання.
Коментарів: 1
чудова ідея Показати IP 30 Березня 2020 18:05
було доведено, що коронавірус передається як тварина, так і від них. пси обнюхуватимуть інфікованих, а потім ми отримаємо ще одне джерело вірусу у їх вигляді.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus