USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Сміття з Евересту перетворять на інсталяцію
У Непалі започаткували ініціативу, згідно з якою тверде сміття з вершини Евересту будуть збирати й пізніше перетворять на артоб’єкти й інсталяції.

Про це повідомляє ТСН.

Туристи, які приїжджають підкорювати Еверест, часто залишають на шляху використані кисневі балони, намети, мотузки, пляшки, пластик та інші речі. Гора стає великим смітником.

Щоб виправити це, місцевий мистецький центр Sagarmatha Next Center вирішив запустити проєкт з артоб’єктами. Частину з них виставлять в самому центрі, а частину виставлять на продаж. Всі одержані кошти планують використати для підтримки сприятливої ​​екології регіону.

Багато років Непал і Китай проводять регулярні експедиції з прибирання сміття з Евересту (з обох його боків). Однак, це лише мала дещиця сміття з Евересту. Більш важкодоступні табори, все ще завалені кинутим спорядженням.

Томмі Густафссон, керівник проєкту і співзасновник Sagarmatha Next Center – інформаційного центру для туристів і об’єктів з перероблення сміття – сказав, що іноземні та місцеві художники будуть займатися створенням творів мистецтва з відходів і навчати місцевих жителів перетворювати сміття в скарби.

«Ми хочемо показати, що можна перетворити тверді відходи в дорогоцінні твори мистецтва ... і тим самим забезпечити робочі місця і дохід. Ми сподіваємося змінити уявлення людей про сміття», – сказав він.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus