USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Склад мумій: у Єгипті знайшли незвичайне поховання віком 2500 років
У пустельному некрополі Саккара в Єгипті був виявлений незвичайний тайник, що містить щонайменше 13 дерев’яних трун, створених приблизно 2500 років тому.

За словами археологів, важливим є те, що поховання залишилися недоторканими протягом тисячоліть і до сих пір повністю запечатані – через стільки років після смерті.

Про знахідку повідомляє Новое Время.

За даними Міністерства туризму і старожитностей Єгипту, труни були знайдені в могильній шахті на глибині 11 метрів під землею, складеними одна на одну. Вони настільки добре збереглися, що навіть деякі фарби, нанесені на дерево, залишилися недоторканими.

Початковий аналіз показав, що труни, ймовірно, не відкривалися з моменту їх захоронення. Усередині могильної шахти також були виявлені три запечатані ніші.

Вважається, що Саккара служила некрополем Мемфіса, колись столиці стародавнього Єгипту. Протягом 3000 років єгиптяни ховали тут своїх померлих, так Саккара стала місцем, яке представляє великий археологічний інтерес.

У Саккарі були поховані не тільки високопоставлені чиновники, хоча їх могили можна знайти з більшою ймовірністю. Але недавні розкопки виявили простіші поховання, швидше за все, людей із середнього або робочого класу.

Імена та особистості людей, похованих в гробах, ще належить з’ясувати. Але, оскільки розкопки на цьому місці тривають, очікується, що незабаром ця інформація буде знайдена, а вчені уточнять також загальну кількість трун, похованих в шахті.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus