USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Скільки сміття люди залишили на Місяці?
Астронавти кинули на супутнику близько 180 тон сміття.

Золота оливкова гілка, набір прапорів, кілька орбітальних апаратів, пір'я сокола - це результати експерименту 1971 року народження, поставленого, щоб перевірити чи падають об'єкти на Місяці з однаковою швидкістю, незалежно від маси. Однак Вільям Баррі, головний історик NASA, стверджує, що все сміття на Місяці важить близько 180 тонн, передає Вокруг Света.

Більшу частину його залишили астронавти NASA, після висадки на місячну поверхню з 1969 по 1972 роки в рамках програми «Аполлон». Інше залишилося від безпілотних місій космічних агентств США, Росії, Японії, Індії та Європи.
На Місяці знаходиться цілий «цвинтар» місячних зондів, відправлених на супутник, щоб дізнатися, чи зможуть космічні кораблі приземлитися на поверхню. У 1960-і роки деякі вчені вважали, що Місяць покритий хиткими пісками. Безпілотні зонди показали, що ця ідея була помилковою.

Супутник спостереження за місячним кратером (LCROSS) був відправлений на Місяць для підтвердження існування води.

Що стосується об'єктів, залишених астронавтами «Аполлона», просто не було сенсу повертати все непотрібне обладнання на Землю.

Баррі стверджує, що так зване сміття, залишене на Місяці, також має археологічні переваги. Майбутні місячні туристи зможуть оцінити спорядження від NASA, Європейського космічного агентства, російського космічного агентства Роскосмоса та інших країн.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus