USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Скелет кита, якому 5 тисяч років: у Таїланді виявили рідкісну знахідку. Вражаючі фото
27 Листопада 2020 10:18
0
У Таїланді знайшли скелет кита, якому приблизно від 3 до 5 тисяч років. Цікаво, що він майже ідеально зберігся.

Кістки знайшли на початку листопада 2020 року. Про цю дивовижу знахідку пише на сайті ВВС.

Її виявили приблизно за 12 кілометрів від узбережжя на захід від столиці Бангкока. Археологи стверджують, що 12-метровий скелет належить полосатику Брайда.

На фотографіях, які опублікував міністр навколишнього середовища Таїланду Варавут Сільпо-арча, помітно, що кістки майже повністю збереглися. На сьогодні вже відновили понад 80% скелета, включаючи хребці, ребра, плавники й одну лопатку.

Вікно в минуле

Експерти сподіваються, що знахідка може дати «вікно в минуле», особливо для досліджень рівня моря та біорізноманіття. Частково скам’янілі кістки є «рідкісною знахідкою», сказав дослідник ссавців Маркус Чуа з Національного університету Сінгапуру.
«В Азії мало підкопаних китів, і ще менше – у такому доброму стані», – сказав він. Кістки дуже добре збереглися
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus