USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Сікстинська капела печерних людей: у Колумбії виявлено найбільшу у світі колекцію доісторичних зображень. Фото
У Колумбії неподалік від національного парку Чірібікете археологи виявили неймовірну доісторичну «галерею», яку вже охрестили «Сікстинською капелою древніх».

Про це повідомляє ТСН.

Імовірно, зображення були створені близько 12,5 тисячі років тому. Археологи зробили такий висновок, виходячи з наскельних малюнків тварин, що мешкали в цих лісах близько 12 тисяч років тому: гігантських лінивців, палеолам і коней, які жили на Землі останнього льодовикового періоду.

Експозиція «Сікстинської капели древніх» містить малюнки як тварин і птахів, так і людей, які здійснюють різні обряди, танцюють, є тут також відбитки людських долонь і зображення рослин-галюциногенів.
Професор Хосе Іріарте з Університету Ексетера, який керував командою археологів, розповів, що мова йде про декілька десятків тисяч картин – щоб детально вивчити їх, можуть знадобитися зусилля не одного покоління дослідників. «Всі зображення дуже реалістичні і деталізовані. Завдяки їм ми можемо отримати уявлення про те, як виглядали доісторичні тварини», – розповів професор.
Територія, на якій були виявлені наскельні малюнки, до недавнього часу була повністю закритою, щоб потрапити туди був потрібний особливий дозвіл. Вчені підозрюють, що в цьому регіоні можна знайти ще багато інших малюнків.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus