USD 41.50 41.90
  • USD 41.50 41.90
  • EUR 41.55 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Шимпанзе люблять танцювати: цікаві результати досліджень
Дослідники підозрюють, що передумови для музики і танцю були у спільного предка людей та шимпанзе.

Виявляється, що шимпанзе дуже полюбляють танцювати під музику.

Це зафіксували під час проведення низки наукових досліджень вчені з Японії.

Так, вчені побачили, що шимпанзе рухалися у ритмі ввімкненої музики, гойдаючись, постукуючи ногами та поплескуючи руками, пише ТСН.

Самці шимпанзе при цьому виявилися більш «музичними» та «ритмічними» за самок.

Впродовж шести днів вчені вмикали для шимпанзе двохвилинні музичні композиції та спостерігали за їхньою поведінкою. Семеро шимпанзе, як було виявлено за результатами спостережень, кожен раз «танцювали» під музику. Вчені сподіваються, що такі спостереження допоможуть виявити спільного предка шимпанзе та людини.



«У людей слухання музики викликає ритмічні рухи, що передбачає тісний зв’язок між слуховою і руховою областями мозку. Ці результати дають надію, що передумови для музики і танцю глибоко вкоренилися і існували в загального предка людей та шимпанзе, приблизно шість мільйонів років тому», – кажуть вони.

Вчені обрали шимпанзе з найбільш добрими «музичними» результатами, Акіру, щоб провести ще кілька досліджень; він проходив додаткові музичні тести протягом 24 годин. Під час тестування окрім того, що Акіра приділяв значно більше уваги грі з музикою, він переважно слухав її на двох ногах.

«Враховуючи, що у людей немає такої статевої різниці в музичних здібностях, можливо, була досягнута більш висока чутливість до звуку у самців шимпанзе, після того, як шимпанзе відійшли від загального предка, що розділяється з людьми. Це також може бути пов’язано з їх патріархальним суспільством, де шимпанзе чоловічої статі часто співпрацюють, щоб захистити свою територію і членів групи», – вважають вчені.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus